Masszázs típusok 2017-02-07T15:00:14+00:00

Masszázs típusok

Érintés nélkül egyikünk élete sem lehet teljes.

Ennek csodálatos élménynek az esszenciája a masszázs. Jótékony hatása egyszerre segíti testünk gyógyítását, támogatja lelki feszültségeink felszabadítását.

A világ egyre többet követel tőlünk, és egyre kevesebb ad vissza. Az életvitelünkből fakadó, egyre fokozódó nyomás alól való megkönnyebbülés alapvető igény lett.

Elérkezett annak az ideje, hogy helyreálljon bennünk az egyensúly, hogy test a lélekkel újra egyféleképpen rezdüljön, egyik a másikkal összhangban legyen. Holisztikus módon a boldogság forrását nem találjuk meg, ha nem hallgatunk egyszerre testünk, és lelkünk igényére.

A masszázsunk felszabadító ereje tabuk nélkül ébreszti újra az érintés szent művészetét.

Szeretetmasszázs

A szeretet masszázs az érzékiség magas iskolája. A páratlan élmény olyan felszabadító érzést nyújt, amely garantáltan kiszabadít a hétköznapok nyomása alól. Az érintések simogató, cirógató jellege miatt más masszázs típussal összehasonlíthatatlan, intenzív energiaáramlást idéz elő a testben. A szeretet masszázs kiváló “előszobája” a tantrikus érintéseknek.

A testet a lelken keresztül igyekszünk felszabadítani, amihez meleg olajos kezek és könnyed érintésekre van szükség.

A szeretetmasszázs által kiváltott energiavándorlás illetve energiaátalakulás segíti a testet megnyugtatni, a stressz blokkokat feloldani, a lelket pozitív energiákkal feltölteni.

Az ajánlott heti egyszeri alkalom jelentős mértékben képes megváltoztatni az életed: megnyugtat, kiegyensúlyozottá tesz.
Segíti a párkapcsolatok harmonikus szintjét megtartani, vagy pedig javítani azon.

Képzelj el egy olyan masszázst, amikor csak az ujjbegyek érintenek, amikor lúdbőrös lesz a tested a pozitív energiáktól, amikor annyira intenzív az energiaátadás, hogy mocorogni kezdesz önkénytelenül is…

Ennek a masszázstípusnak a jellemzője a folyamatos kontaktus a férfi és a nő közt, ezzel segítve az energiaátadás folyamatosságát.

Habár a szeretetmasszázsban mindig az alany a fontos, ő rá kell koncentrálni, mégis létrejön egyfajta energia-interakció. A masszírozott félben kialakuló, felszabaduló “hála” és pozitív energiáiból “táplálkozik” a masszázst nyújtó fél.

Svéd-frissítő masszázs

A Svédmasszázs elsősorban átgyúró, izmokat jól megmozgató, erőteljesebben végzett masszázs típus. Henrik Ling,  egy svéd vívómester fektette le és határozta meg a svédmasszázs technikáját.

A svédmasszázs elterjedt masszázsfajta hazánkban, illetve Európa szerte is. Főként az izomzat regenerálódására alkalmazandó, amelyet a masszázs így kipihentté tesz.

Oldja az izom általános merevségét, görcsös pontjait, csomóit (ún. fybromialgiás csomók), így az izomerő megnövekszik.

A svédmasszázs során az alábbi lépéssorokat alkalmazzuk:

simítás | dörzsölés | gyúrás | vibráció | ütögetés

Yumeiho masszázs

A yumeiho (japánul: kotsuban yumeiho) egyike a Magyarországon is elterjedt, keleti masszázstechnikáknak. A yumeiho egy komplex, izületstimuláló és energetikai elemeket is tartalmazó egész testes masszázs, amelynek legfőbb célja a test szimmetriájának és ezzel harmonikus működésének visszaállítása vagy fenntartása.

A nyomó-gyúró-söprő mozdulatok segítik a test izmainak nyújtását, lazítását, hozzájárul az energiák kitisztításához, biztosítja azok szabad áramlását. Megszünteti az izületek kimozgatásával az izmok kötöttsége miatt létrejött izületi blokkolódásokat.

Tantra masszázs

A tantra szó szanszkrit eredetű, jelentése: felszabadulás.

A tantra masszázs során a lelket simogatjuk, nyugtatjuk a testen keresztül. Felszabadító és így egyben gyógyító ereje más masszázstípushoz nem hasonlítható.

A lágy és érzéki érintések egész testet érintő megtapasztalása.

Lingam masszázs

A tradíciónális lingam masszázs a férfi intim területeit helyezi a figyelem középpontjába, szeretetteljes odafigyeléssel segít megérteni a férfiasság tantrikus jellegét.

A lingam gyógyító erejű hatását szakmailag megalapozott kutatások is bizonyítják. A masszázs célja a teljes ellazulás elérése, a felszabadító öröm megélése és nem az orgazmus.

Thai-csúszka masszázs

A csúszka masszázs a legintimebb, illetve legintenzívebb masszázs forma. A masszőz kezei helyett olajos testét használja masszírozó “eszközként”.

A masszázs felejthetetlen erotikus élmény, azonban soha sem lépheti át a szexualitás határvonalát.

Páros masszázs

A páros masszázs vagy 4 kezes masszás valójában nem dupla élmény, hanem annál sokkal több. Itt nem érvényes a 2*2=4 szabály. A érintések egyidejű hatása megsokszorozzák a kívánt hatást.

Jelentkezz be most!

Kérj bővebb információt,
illetve foglald le időpontod masszőzödnél!